Borsta för ett friskt och glänsande hår

Förr i tiden sa man att man skulle borsta håret med hundra borsttag om dagen för att få ett vackert hår. Ett talesätt som det faktiskt ligger någonting i.

Att borsta håret mycket med rätt borste, svinhårsborstarna från Mason Pearson är våra favoriter, hjälper både hår och hårbotten att må bra.

Genom att borsta håret drar du ut hårets naturliga oljor från hårbotten till längdern, där de fungerar som skydd och vård. Ungefär som när du applicerar en hårolja eller en leave-in produkt.

När du borstar håret masserar du även hårbotten vilket får den att må bättre. Blodcirkulationen ökar och därmed blodflödet till hårrötterna vilket stimulerar hårväxten. Det får dig även att slappna av, ungefär som när du får en hårbottensmassage hos frisören.

Att borsta håret dagligen kan även hjälpa en hårbotten som har problem med ex. mjäll eller torrhet att återfå sin naturliga balans, det kan även hjälpa mot skorv eftersom du försiktigt borstar bort skorven och samtidigt stimulerar hårbotten att arbeta naturligt.

För att se Mason Pearsons underbara hårborstar kan du klicka här >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *