Ekologiskt hårvax

Vi har här listat flera hårvax som är så naturliga som det går och samtidigt ger en bra stadga till kortare frisyrer. Vi tänker i första hand på killfrisyrer och riktigt korta tjejfrisyrer som skall rufsas om och hålla bra.

Att skapa ett helt ekologiskt hårvax kan vara lite svårt eftersom de ämnen som binder ihop produkten och gör den fast är lite knepigt att göra på helt naturlig väg. Men de märken vi listat har som mål att göra så rena och naturliga produkter och ändå bibehålla salongskvalitet för att kunna leverera det  resultat som kunderna kräver.

Vilket hårvax passar mig?

Lervaxerna ger den hårdaste känslan i håret och en matt finish, passar bäst för dig som vill ha en hållbar och rufsig frisyr hela dagen. Med Substance 52 som är ett fibervax får du en lika fast känsla som med lervax med undantaget att frisyren får mer glans och känns något rörligare.

1. Rostedt The Clay Matter – Matt lervax som ger fast stadga och matt finish, fungerar i både tunt och tjockt hår, ger ‘mer hår’ känsla i tunna hår. Stadga 3.5/5.

2. John Masters Organics Bourbon Vanilla & Tangerine Hair Texturizer – Mjuk vax som ger mycket struktur i håret. Passar bra i alla frisyrer där du vill få en naturligt rufsig känsla och lätt stadga, även i lockiga hår. Stadga 2/5.

3. Rostedt Substance 52 Molding Paste – Matt fibervax som ger bra stadga till alla hårtyper. Att det är ett fibervax betyder att det blir trådigt när du klappar det mellan händerna, det binder ihop hårstråna och ger en bra men flexible stadga. Stadga 4/5.

4. Edge Remedy Paste – Fast hårvax som ger bra stadga och en något glansig finish, ger något mindre stadga än The Clay Matter. Känns krämigt i handen och är lätt att jobba ut i håret, bra i normaltjocka och tjocka hår. Stadga 3/5.

5. Edge Texturizing Creme – Ett lätt till medelhårt vax som passar bra i alla frisyrer som vill ha en lite mjukare känsla. Det är även bra i lockiga hår när du vill få kontroll på lockarna. Ger lagom stadga och lätt glans i håret. Stadga 2.5/5.

Kort rufsig killfrisyr

3 thoughts on “Ekologiskt hårvax

 1. Hej!

  Min pojkvän har börjat få tunnare hår, så vi har försökt hitta mildare hårprodukter som inte är för skadlig mot hår och hårbotten. Den stylingprodukt han använder i håret är daxvax (det röda) vilket inte verkar innehålla ämnen som är så snälla mot hår och hårbotten? Den är även väldigt svår att tvättaur vilket sliter på håret och produkten sitter kvar i håret. Han använder den främst på grund av att han inte hittat någon annan vax som ger lika bra stadga.

  Efter att ha läst er inlägg om hårvax med naturliga innehåll, ville jag fråga er vilket vax ni tycker skulle passa. Han har kort hår men det viktigaste är nog att vaxet ska ha väldigt bra stadga. Han har väldigt kort på sidan (där han inte använder något vax) och resten av håret är längre men ändå rätt så kort. Längst upp (längre bak) stylar hem genom att klibba fast hårstråna lite och han stylar strånauppåt. Stråna framme stylar han på samma sätt men frammåt.

  Som sagt vill han ha vax med bra stadga så stråna går att klibbas ihop. Jag tycker både less is more kieselwax och Substance 52 verkade bra. Substance 52 verkade ge mer av en stadga som han önskar, dock verkade less is more kieselwax innehålla ämnen som är snällare mot hår och hårbotten?

  Tack så mycket!

  Mvh

  • Hej

   Vi har tittat på det vaxet för länge sedan när det kom men tyckte inte riktigt om det, varken i design eller kvalitet och därav att det inte finns hos oss. Om de säger att den är 100% eko är den säkert det så om du har fler funderingar kring den är det nog bäst att kontakta tillverkaren. Hoppas svaret är tillfreds annars är det bara att fråga vidare! Varma hälsningar, Jenny (och ursäkta det sena svaret, vår blogg har blivit totalt nerspammad så det har varit svårt att urskilja äkta kommentarer! Jag har även korrat inlägget för att undvika förvirring kring om det är möjligt eller inte att få till stadga).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *