Frisyr & trend 2012

De rådande frisyrtrenderna är starka och personliga med mycket grafiska och hårda linjer och androgyna looker dominerar starkt. Under 2011 var 90-talets grunge en stark inspiration i frisyrerna då vi såg infärgade utväxter och ruffiga längder tillsammans med sångerskan Septembers numer legendariska korta blonda frisyr som fortfarande syns på både män och kvinnor överallt i landet.

Foto: Culture Magazine

Frisyrtrenderna 2012 fortsätter lite på samma tema men utvecklas mer mot 2000-talet där vi ser de grafiska linjerna blandade med kontrastrika hårfärgningar. Släta strukturer och glansiga hår som är klippta med hårda linjer ser vi mycket på tjejer medan killfrisyrerna fortsätter på Septemberstuket, gärna med matchande skägg.

När det kommer till hårfärger ser vi fortfarande mycket pastellfärger men det tidiga 2000-talets kontrastrika infärgningar börjar komma starkt. Vi ser även mycket enfärgat och glansigt tillsammans med de grafiska frisyrerna.

Foto: Culture Magazine

För att skapa en slät och glansig look i din frisyr är Rostedts nya Smooth-O-Matic (329:-) perfekt. Hårvårdsprodukten skyddar mot värme och vårdar ditt hår med ekologisk kendiolja och arganolja, för en budgetvariant kan du välja Shine Treatment Serum (199:-) från EDGE Natural Hair Care.

Oavsett om du går all-in och klipper dig kort, gör en mellanvariant eller behåller ditt hår långt kan du enkelt få en ny känsla med rätt styling.

Gör så här för att ge din frisyr en slät och glansig look:

  • Applicera din valda stylingprodukt i handdukstorkat hår.
  • Kamma ut håret så att det är rakt och torka din frisyr med en fön eller låt självtorka. Fortsätt kamma medan håret torkar för att göra det alldeles rakt.
  • När håret är torrt använd plattången för att göra det ordentligt rakt.
  • Avsluta med några droppar olja i den medellånga eller långa frisyren för att tämja frissiga strån. Om du har en kort frisyr kan du avsluta med ett lätt vax som ex. Texturizing Creme (199:-) från EDGE, eller låt det bara vara för en naturlig känsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *