Hudvårdstips från Mette Picaut

Här delar Mette Picaut med sig av sina tips för bättre hudvård för dig som är 40+ med en hy som lätt blir röd, torr och stram men också lätt blank i panna på näsan.

Just rengöringscremen i M Picauts ekologiska hudvårdsserie är många väldigt nöjda med, eftersom den ger huden spänst och mjukhet. Mettes råd är att du tvättar dig först med M Picaut Nourishing Cleanser (hoppa över på morgonen) och sedan bara tar M Picaut Moisturiser på de områden där du är torr. Rengöringen kan nämligen räcka gott och väl som återfuktning på pannan och näsan. Sen när det blir kallare, kanske du skall prova applicera ansiktskrämen på dessa områden också.

Ögonkräm är också en viktig del i den dagliga hudvårdsrutinen, här tipsar Mette om hur du bäst vårdar den tunna, känsliga huden där.

M Picaut ögonkräm innehåller tre olika komplex/patent, som ger 24h fukt och är lätt sammandragande, ökar kollagenhalten tack vare peptider (anti-age) och hjälper mot svullna ögon. Sen finns det en lugnande ingrediens i den också (pragmites) som gör den extra mild. Ögonkräm applicerar du efter rengöring före ansiktskräm. Du kan även ta pytte-pyttelite Precious Oil under ögonen men inte för nära. Den är mer som en kur så använd den bara ibland, ca 1-2 ggr/v.

Precious Oil är jättefin i ansiktet efter sol och bad samt förstås under de kallare årstiderna. Testa också som nagelbandsolja/till handryggen. Blandar du oljan med ansiktskrämen direkt i handflatan får du en skön nattkräm om du vill ha ett rikare alternativ.

Här kan du se alla Mette Picaut hudvårdsprodukter >

Mette Picaut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *