Mat för strålande frisk hy

Våra 3 bästa tips på mat som ger dig strålande vacker hy!

Mat för frisk hy

 

 

 

 

 

(bild lånad från Well and Good NYC)

1. Gurka kurerar det mesta. Full av enxzymfyllt vatten och fukt är detta nyckeln till ung och mjuk hud. Gurka innehåller även B och C vitamin,  zink, järn, folsyra, kalcium, magnesium och potassium. Den har antiinflammatoriska egenskaper, vilket är varför du lägger ett par skivor gurka över ögonen när du gör ditt eget hemmaspa.

2. Sjögräs är rikt på B vitaminer och mineraler som järn, vilka hjälper ett hälsosamt blodomlopp att bidra till frisk hy. Sjögräs innehåller väldigt lite sodium (svällande), och är rikt på iodin som hjälper metabolismen att fungera optimalt. Sjögräs är vanligt i asiatisk matlagning men för att enklet få i sig sjögräsets godhet kan du blanda i lite spirulina i en smoothie eller på morgonflingorna.

3. Papaya har en så underbart rödaktig färg eftersom den har ett högt innehåll av betakaroten, som omvandlar A vitamin i kroppen, och lagar huden. Enzymet papain används ofta i ansiktsmasker, men när du äter det hjälper det kroppen att rena matsmältningen och ger lyster till ögon och hud.

2 thoughts on “Mat för strålande frisk hy

    • That’s so sweet of you, thanks for the compliment:) And thanks for creating such a beautiful blog on ibbyheart.com and your cute pics on instagram @ibbyheart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *