Peeling för sommarfräsch hy

Det är snart dags för sköna dagar på stranden, bröllop, och andra roligheter och då kan det kännas kul att se riktigt frisk och snygg ut!

En peeling fräschar snabbt upp trött och glåmig hy och ger den lyster och mjukhet, ett härligt sätt att förnya sig och dessutom få solbrännan att fästa bättre!

Varför är det så bra med peeling?

Varje dag bildar huden miljontals nya celler och gör sig samtidigt av med de gamla. Den här processen kan behöva lite hjälp och då är peeling ett utmärkt val. Olika hudtyper gynnas på olika sätt och förutom att hjälpa huden att göra sig av med gamla hudceller kan en peeling ex. hjälpa en torr hy att absorbera återfuktande krämer bättre, få solbrännan att hålla bättre, balansera en fet hy och förhindra akneutbrott.

Fet och aknebenägen hy bildar fler döda hudceller än normal hy och det är viktigt att få bort dessa så de inte täpper till porerna och bildar akne. Många gånger är även en lermask effektiv då den även verkar balanserande för fettproduktionen i huden. Tanakura Clay Masque är en storfavorit för fet hy då den rengör på djupet och drar ut orenheter och balanserar upp huden.

Mogen och åldrande hy behöver extra fukt och har en långsammare cellförnyelseprocess. En peeling kan förenkla förnyelseprocessen genom att ta bort död hy, samtidigt som det blir lättare för återfuktande ansiktskrämer och masker att tränga in i huden. Ett enkelt val för dig med mogen hy är M Picaut Exfoliating Peel Mask, en peeling som samtidigt fungerar som en intensivverkande ansiktsmask.

På torr, fuktfattig hy, hjälper peeling till att stimulera nya fuktrika celler att vandra upp till hudytan. Där bidrar de till att bevara fukthalten i huden och hålla den frisk och mjuk. När peelingen tar bort de döda hudcellerna leder det också till att mjukgörande krämer och masker kan tränga in bättre i huden. M Picaut Exfoliating Peel Mask är ett självklart val även för torr hy.

Känslig hy kan också dra nytta av en peeling men du ska vara försiktig och använda en mycket skonsam produkt som inte irriterar huden. Genom att peela känslig hy stimuleras hudcellernas förnyelse och huden stärks. Pai Skincare som är en ekologisk hudvårdsserie speciellt framtagen för känslig hy har en mild peeling; Kukui & Jojoba Bead Skin Brightening Exfoliator.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *