Ekologisk hudvård Om ingredienser

Ectoin – Vårens hetaste ingrediens!

Det här gör Ectoin för din hud:

  • Skyddar cellerna mot stress
  • Bevarar och ökar fuktnivån
  • Motverkar irritation och ålderstecken

Ectoin identifierades 1985 och sedan dess har man forskat på molekylen som idag blivit en populär och uppmärksammad bioteknologisk ingrediens med exceptionella egenskaper.

Ectoin återfinns i naturen i hav och öknen och kallas för naturens anti-stress skydd. Ämnet produceras genom en jäsningsprocess. Ectoin är en så kallad skyddsmolekyl hos en mikroorganism (bakterie), som lever i just öknar och saltsjöar och hjälper mikroorganismen (bakterien) att överleva i extrema temperaturer och höga nivåer av salt och extrem torka.

Ectoinets molekyl kallas för en extremolyt.  Extremolyter är skyddsmolekyler som finns hos extremofila mikroorganimser som frodas i extrema miljöer. I huden har vi också en mängd olika goda bakterier som också behöver skyddas och här kan Ectoin spela en stor och avgörande roll för hudens välmående. Ectoin stabiliserar cellmembranet och skyddar mot irritationer och stressreaktioner i huden. Det har en reparerande effekt på hudens skyddsbarriär och skyddar mot föroreningar.

Ectoin är också väldigt bra på att binda vatten och det bidrar ytterligare till Ectoins fantastiska egenskaper inom hudvård. Det skyddar inte bara cellerna utan även värdefulla proteiner och enzymer på huden. De återfuktande egenskaperna hos Ectoin är fantastiska, studier visar att huden håller fukten upp till 7 dagar efter att produkten med ingrediensen använts.

Ett varumärke som verkligen tagit tillvara på kunskapen om Ectoin är innovativa schweiziska varumärket Callys som är extremt duktiga på just bioteknologi. Hos Swedish Beauty Factory finns tre produkter med denna superingrediens:

Eye Contour Gel Sublimize

En exklusiv 3-in-1 anti-aging behandling som ger det känsliga ögonområdet viktiga näringsämnen och försiktigt men effektivt motverkar ett för tidigt åldrande. Verkar förebyggande mot cellskador på den tunna huden vid ögonen och stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Ökar mikrocirkulationen, verkar avsvällande och återfuktande. Huden blir fylligare och fastare, mer utjämnad och rynkor blir märkbart mindre framträdande.

Callys Hydra Boost Serum Mist

En unik mist med dubbelmolekylär hyaluronsyra som ger omedelbar återfuktning och utfyllnad i de övre hudlagren men penetrerar även huden och ger fukt på djupet. Verkar effektivt lugnande, balanserande och skyddar mot cellskador.
En oerhört exklusiv formula med lugnande kamomill och cirkulationshöjande apelsin. Baserad på mineralrikt glaciärvatten. Du kan använda misten som ett återfuktande ansiktsvatten, en sammandragande balanserande toner eller som en settingspray!

Callys Dream of the Prairies Sheet Mask

Ger huden en intensiv behandling mot ålderstecken såsom rynkor, ojämn hudyta och hud som saknar lyster. Stimulerar cellförnyelsen effektivt! Masken innehåller en serumgelé vars ingredienser samverkar effektivt mot för tidigt åldrande, för att reparera huden och för att ge huden en rejäl anti-age kur.