Ekologisk hudvård Trend

Mushroom Gua Sha – för en fastare hud med lyster!

Gua Sha är väldigt populärt och det är en behandling du kan göra hemma på dig själv. Här kommer du få lära dig hur du använder Mushroom Gua Sha.
Gua Sha betyder ”skrapa” eller ”pressa” och är ett massageverktyg som har en tusenårig historia och är känt inom traditionell kinesisk medicin. Det finns många olika utseenden på Gua Sha men de är alla tillverkade av kristallstenar. Stenarna i sig är svala och skön mot huden och har också olika betydelse.

Massage med Mushroom Gua Sha motverkar ojämnheter i huden, minskar rynkor, dämpar svullnader. Huden stramas också upp och får en jättefin lyster. Allt detta sker tack vare att cirkulationen ökar. Rätt utfört bidrar också Gua Sha massage till att lymfflödet ökar och toxiner  och slagg slussat ut. Sist men inte minst, massagen minskar även spänningar i vävnaden.

När du masserar huden med en Mushroom Gua Sha så använd långsamma, långa, svepande rörelser med ett lätt tryck.

Följ dessa steg:

  1. Applicera ett par droppar Dafna’s Serenity Oil i hela ansiktet och dra ner resterna över halsen. Cirkulera med utåtgående cirklar runt dina ögon, cirka 10 gånger. Du kan stanna vid tinningen och cirkulera med stenen ett par extra gånger där.
  2. Placera stenen mitt i pannan, precis ovanför ögonbrynen, pressa lätt och börja sedan cirkulera stenen med ett lätt tryck.
  3.  Dra stenen från hakan, ner mot halsen och avsluta med ett lätt tryck vid nyckelbenen. Förflytta stenen och dra ett nytt ”streck” från hakan, ner över halsen, avsluta med tryck vid nyckelbenen. Massera på så vis över hela halsen, parti för parti.
  4. Placera stenen på bröstet och cirkulera cirka 10 gånger.

För att stimulera lymfflödet dra stenen i en riktning mot lymfnoderna, lyft stenen och börja om att dra i samma riktning om och om igen. Avsluta med ett lätt tryck mot lymfnoderna som sitter vid öronen, under hakan och vid nyckelbenen. Om du önskar så lägg till ett moment mellan sten 2 och 3. Dra med stenen från sidan av näsan ut över kinden (under kindbenet) mot örat. Avsluta med ett lätt tryck. Lyft stenen och dra ett nytt ”streck”. Upprepa cirka 10 gånger på båda sidor av ansiktet.

Vi erbjuder Mushroom Gua Sha i fyra olika stenar:

Rosenkvarts

Rosenkvarts är känd som en läkande sten. Det är en av de populäraste kristallerna inom Feng shui och kristallterapi. Den används för att rena negativenergi och få bort negativa känslor. Den sägs också bidra till spirituellt läkande, lycka i kärlek och för att frambringa karisma. Rosenkvarts representerar Venus, kärlekens och skönhetens gudinna. Den stärker också kärleken till dig själv.

Månsten

Hjälper oss att släppa negativa tankar om oss själva och lugnar oss i känslomässig instabilitet och stress. Månsten sägs kunna hjälpa dig att söka sanning genom drömmar och hjälpa dig din personliga utveckling. Den lär öppna hjärtat och vara en sten för kärlek och erotik. Månsten kan stärka din inre styrka och balans, såsom hormonbalansen hos kvinnor. Detta då den lär ställa in kroppen i samklang med månens cykler.

Grön Jade

Grön Jade är en sten med mycket positiv energi. Den hjälper dig att våga släppa in mer glädje i livet och ökar din livsenergi. Den sägs vara en sten för beskydd, och är specifikt bra att ta med under resor. Den sägs också vara en sten för framgång, vitalitet och överflöd. Den kan också främja hälsa och verka skyddande.

Black Obsidian

Obsidian kan använda både varm och kall. Den kan hettas upp i varmt vatten, ej kokande. Den sägs symbolisera det feminina och passiva, det vi inte vet och det vi aldrig kan eller kommer att få veta. Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva. Den lindrar nervositet. Svart obsidian är som alla obsidianer en typ av vulkaniskt glas som bildas i samband med vulkanutbrott. Den svarta obsidianen är en sten för att rena auran. Efter en stressig dag kan du ”kamma” din aura med en obsidian Gua Sha.