Ekologisk kroppsvård Händer

Tips! Undvik torra händer

När luften länge varit torr och det är kallt blir vår hud särskilt torr och utsatt. I kombination med kyla och handtvätt så blir händerna ofta torra och kan lätt få sprickor. När huden väl börjar spricka är det lätt att bakterier får fäste. För att skydda händerna mot uttorkning är den viktigaste aspekten att använda, naturlig, skonsam handtvål. Vi rekommenderar tvål med växtbaserade tvättaktiva ämnen. Vanliga tvålar innehåller Sodium Laureth Sulfate som är en uttorkande tensid. Växtbaserade tensider tvättar rent men tar inte bort det skyddande lager huden har för att inte torka ut.

En näringsrik handkräm är också viktigt. Välj gärna en fetare kräm på vintern och smörj efter varje tvätt. Ekologisk hudvård baseras på vegetabiliska oljor och naturliga fetter, de kan samverka med huden och bygger upp ett motståndskraftigt skydd.

Ett perfekt kit för att att motverka torra händer är Hand Kit från Föllinge, 259kr (värde 298kr). Kitet innehåller Hand Wash med växtbaserade tensider som också är pH-balanserande samt en näringsrik handkräm med ringblomma som lindrar irritationer.