Torrborstning

Välj rätt borste till torrborstning

Torrborstning är ett effektivt sätt att hjälpa kroppen att rena sig samtidigt som du får en frisk och fräsch hy. Hos Swedish Beauty Factory hittar du ett stort sortiment med borstar till torrborstning och vi väljer med omsorg ut leverantörer som har värderingar som går hand i hand med våra egna.

Iris Hantverk är de synskadades förening som till verkar borstar för hand och samtidigt ger arbete åt synskadade. Hydrea London har en kollektion med lyxiga borstar som endast kommer från FSC märkt skog, de borstar som vi valt ut är alla producerade inom EU.

Hård eller mjuk?

En borste till torrborstning ska vara olika hård beroende på hur känslig hy du har. Om din hy lätt blir röd och irriterad väljer du en borste som är lite mjukare. Är din hy vanligtvis ganska tålig tar du en hårdare. Några av våra borstsorter finns att välja med olika hårdhet

Handtag eller ej?

De runda borstarna som är utan handtag är absolut enklast att torrborsta med eftersom du får ett bra och fast grepp som gör det lätt att massera runt borsten på huden.

Om du har svårt för att nå ner till fötterna och bak på ryggen så är det naturligtvis lättare med en borste med handtag. Vi har både runda och ovala borstar och de runda är enklare att göra de cirklande, masserande rörelserna med.