Ekologisk hudvård

Din perfekta hudvårdsrutin

För att din hud ska må bra och få bästa möjiga omvårdnad kan du följa vår enkla steg-för-steg guide nedan där vi berättar hur du ska använda dina produkter och varför du behöver dem.

1.

Rengöring.

På morgonen räcker det med att du tvättar ansiktet med vatten för att fräscha upp huden, om du har väldigt känslig hud med t.ex. eksem kan det fungera bättre att inte tvätta huden alls eftersom den då behåller sitt naturliga skydd.

På kvällen är det viktigt att alltid tvätta bort smink eftersom du då ger den möjlighet att andas och återhämta sig under natten. Om du inte använder smink räcker det med att tvätta ansiktet med vatten.

Fördelar med ekologisk ansiktskrengöring är att de inte innehåller starka kemikalier som tvättar bort hudens egna skydd, vilket i sin tur hjälper huden att klara av att sköta om sig själv och på sikt ger en frisk och sund hy. Starka kemikalier som finns i vanliga hudvårdsprodukter kan lätt irritera huden och stör dess naturliga process.

2.

Ansiktsvatten och toner

Efter att du tvättat ansiktet använder du ett ansiktsvatten som även kan kalls för toner. Syftet med ansiktsvatten är att ta bort de sista resterna av smink och förbereda huden för vård genom att dra ihop hudens porer som öppnats när du tvättat ansiktet.

Ansiktsvatten och/eller toner använder du morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet, före du applicerar ansiktskräm. Låt gärna ansiktsvattnet torka innan du fortsätter med krämer och serum

En del ansiktsvatten kommer i en flaska som du häller ur, du kan då hälla en liten mängd på en bomullsrondell eller handduk och sen dra lätt över ansiktet. Denna typ av ansiktsvatten har en mer rengörande effekt samtidigt som de drar ihop hudens porer.

Andra ansiktsvatten kommer i sprayflaska, dessa är enkla att använda och du duschar bara lätt över ansiktet och gör sen inget mer. Ansiktsvatten i sprayform kan du även använda under dagen för att fräscha upp och återfukta huden i ansiktet under t.ex. resor och speciellt på flygresor. Det kan även användas till att fixera en sminkning.

3.

Ögonkräm

Eftersom huden runt ögonen är väldigt tunn och känslig och inte har samma tjocklek och porstorlek som resten av ansiktet rekommenderar vi att du alltid använder ögonkräm eller serum. Applicera ögonkräm morgon och kväll innan ansiktskrämer och/eller serum.

Här kan du läsa mer om ögonkräm och ögonserum samt vad skillnaden på de två är >

4.

Ansiktskräm, serum och olja

Olika hudtyper behöver olika former av vård och det handlar även om personligt tycke om smak. Gemensamt för alla hudtyper är att de behöver en produkt som vårdar och skyddar. Detta är det sista steget i din hudvårdsrutin och du kan behöva endast en ansiktskräm, olja eller serum, eller så behöver du två produkter som tillsammans ger din hud det den behöver.

För att hitta rätt hudvårdsprodukter till just din hudtyp kan du klicka här för att sortera våra produkter på hudtyp.

En del av våra varumärken har specialiserat sig på produkter till en viss typ av hud vilket förenklar för dig som kund när du ska välja. Läs mer på varje varumärkes sida >

 

Hudvårdsrutin enligt Swedish Beauty Factory